Lige for tiden arbejder jeg med steder. Steder hvor vi bevæger os. Al viden peger på, at vi bevæger os mere, hvis omgivelserne inviterer til det. Og derfor er de steder, hvor vi bor og færdes, ret vigtige for vores sundhed.

Indretning både udenfor og indenfor påvirker vores vaner og vores motivation. Det viser sig at flere bevæger sig mere, hvis de vigtige steder i deres hverdag (f.eks. skole, arbejde, apotek, supermarked) ligger indenfor en radius af 15 minutters gang eller cykling. Og flere kommer ud i naturen, hvis den er tæt på.

Det virker næsten for enkelt til at skulle skrive noget om. Men jeg gør det alligevel, for jeg oplever, at vi vi hænger fast i de samme råd og formaninger, når det gælder sundhedsrådgivning.

Det er vigtigt at huske på, at steder og omgivelser betyder utroligt meget, når det gælder bevægelse. Og det er faktisk et rigtig godt sundhedstip, at finde et job som man kan cykle eller tage offentlig transport til. Cykelturen på tre kilometer hver vej eller gåturen på 1500 meter til og fra stationen er nok til at nå de 30 minutters motion om dagen, som forebygger en masse sygdomme.

Med hverdagsbevægelse er den gode bund ligesom lagt. For bevægelse er sundest hvis det bliver gjort hver dag, og den allerletteste måde at nå de 30 minutter er at transportere sig selv aktivt. Så kan man altid supplere med træning eller en sport man synes er sjov.

Bedste hilsner Sara