De små praktiske tricks – sundhedsdesign

Den her stige har fået mig til at bade mere. Jeg bor ved Lillebælt, men tæt på et område med mere havn og mole end strand. Derfor har jeg ikke badet så meget uden for sommerferiesæsonne. Men det gør jeg nu, og det er ikke fordi jeg har været mere viljestærk eller mere beslutsom end jeg plejer. Det er på grund af stigen.

Vores valg er nemlig langt hen ad vejen bestemt af de muligheder der er tilgængelige, og ja, det være begrænsende, men mest synes jeg, vi skal huske, at det er en kæmpe ressource. Der ligger så meget guld og venter i vores omgivelser.

Et studie fra SDU, som blev offentliggjort for nyligt, viser, at kommuner med mange idrætsfaciliteter har flere aktive borgere end andre kommuner. Det er jo næsten […]

De små praktiske tricks – sundhedsdesign2020-09-04T08:51:16+00:00

Gør du også som du plejer?

I mit fag bruger vi meget tid på, at få mennesker til at ændre vaner. I en god mening naturligvis. Vi ved nemlig, at bevægelse forebygger sygdom og skader, og at bevægelse gør syge mennesker raske eller i det mindste mindre syge. Det vil vi gerne fortælle om til alle dem, som ikke ved det. Og vi vil gerne omvende alle dem, som ikke bevæger sig nok eller for meget eller på den forkerte måde.

Vi støder bare panden mod en mur gang på gang, fordi de mennesker, vi vil hjælpe, ikke gør som vi siger. Vi kalder det compliance, når en patient eller borger, laver de øvelser vi anbefaler dem. Og noncompliance når de ikke gør.

Gør du også som du plejer?2019-02-27T09:30:45+00:00

Syv tricks jeg gerne ville have kendt, da jeg var ny underviser

I næsten alle jobs vil man komme ud for at skulle tale foran andre. Det er de færreste, som kan lide det, og mange direkte hader det. Angsten for at stå dér alene foran de andre, kan slukke for al strøm til øverste etage.

Jeg har selv været bange for at stille mig op og tale foran andre. Men efter at jeg har øvet mig mange gange, er jeg efterhånden blevet ret god til det.

Jeg har her samlet syv tricks, som jeg selv gerne ville have kendt, da jeg var ny underviser:

1: Forbered dig. Det er den kedelige del, men det er utroligt rart, når du står der. Lav først en tidsplan med overskrifter på det du skal nå. Lav derefter det detaljerede materiale (powerpoints, opgaver mv.).

2: Lav noter til dig […]

Syv tricks jeg gerne ville have kendt, da jeg var ny underviser2019-02-27T10:32:29+00:00

Er det egentlig sundt at hjemmeskole?

Henover sommeren var der en del debat om hjemmeundervisning i medierne. Selvom hjemmeundervisere er en lille gruppe, skaber deres valg både både fascination og forargelse. Med sundhedsfaglige briller er deres valg dog virkelig spændende, for de tager fat i en del af sundhedsbegrebet, som i lang tid har været underprioriteret og overset.

Hvis man følger med på hjemmeunderviseres Instagramkonti og blogs, kan man læse, at deres valg er båret af en trang til et opgør med tidens præstationskultur og mangel på tid og nærvær. Der er fokus på relationer, tilknytning og børnenes lyst til læring.

Der ligger en samfundskritik i deres valg, som mange kan erklære sig enige i, men alligevel virker hjemmeundervisning som et radikalt valg. I hvert fald mødes hjemmeundervisere med mange […]

Er det egentlig sundt at hjemmeskole?2019-02-27T10:33:55+00:00
Go to Top