Du bliver ikke sundere af at drømme om, at være én der dyrker motion. Du bliver sundere af at bevæge dig hver dag. Her er hvordan du gør:

Vi er en flok af drømmere. Flertallet af os bevæger os for lidt i vores hverdag, og vi drømmer om, at vågne op morgen med tid og overskud til at dyrke motion på højt niveau. Det er enten eller.

Det nytter bare ikke, at vi har gjort hård træning flere gange om ugen, til det eneste der dur. For virkeligheden er, at det virker for meget få af os.

At træne på højt niveau kræver en stor indsats og det koster tid. Det er der mange, der ville ønske, at de kunne prioritere, men de fleste kan ikke, og mange vil egentlig heller ikke, når det kommer til stykket. For livet lokker også med meget andet spændende end træning. Men vi synes alligevel at vi burde træne, og burde er en irriterende […]

Du bliver ikke sundere af at drømme om, at være én der dyrker motion. Du bliver sundere af at bevæge dig hver dag. Her er hvordan du gør:2021-09-14T08:18:02+00:00

De små praktiske tricks – sundhedsdesign

Den her stige har fået mig til at bade mere. Jeg bor ved Lillebælt, men tæt på et område med mere havn og mole end strand. Derfor har jeg ikke badet så meget uden for sommerferiesæsonne. Men det gør jeg nu, og det er ikke fordi jeg har været mere viljestærk eller mere beslutsom end jeg plejer. Det er på grund af stigen.

Vores valg er nemlig langt hen ad vejen bestemt af de muligheder der er tilgængelige, og ja, det være begrænsende, men mest synes jeg, vi skal huske, at det er en kæmpe ressource. Der ligger så meget guld og venter i vores omgivelser.

Et studie fra SDU, som blev offentliggjort for nyligt, viser, at kommuner med mange idrætsfaciliteter har flere aktive borgere end andre kommuner. Det er jo næsten […]

De små praktiske tricks – sundhedsdesign2020-09-04T08:51:16+00:00

Hverdagsmotion: 6 gode råd til mere bevægelse i hverdagen.

Vi har indrettet et samfund og et liv, som er effektivt, hurtigt og mageligt. Og det er godt for meget. Men ikke så godt for vores sundhed. Der er nemlig mindre plads til bevægelse i det moderne samfund. Eller sagt på en anden måde. Det er for let at være passiv.

Med biler, elløbehjul, robotplæneklippere og masser passiv underholdning, kræver det noget ekstra at være aktiv.

Vi har det med at give den enkelte skylden for en usund livsstil, men det er faktisk svært at være aktiv i et passivt samfund. Når rammerne ikke inviterer til bevægelse, så bevæger vi os automatisk mindre.

Hvis du vil gøre noget, for at bevæge dig mere, skal du starte med at ændre på verden i stedet for dig selv.

Hvis rammerne inviterer til bevægelse og de mennesker, […]

Hverdagsmotion: 6 gode råd til mere bevægelse i hverdagen.2019-10-04T10:43:27+00:00

Sundhed på arbejdspladsen – for og imod.

Er du i tvivl om, hvorvidt det er en god ide, at arbejde med sundhed på arbejdspladsen? Mangler du argumenter for og imod? Så læs med her, for her er de vigtigste argumenter for sundhedsindsatser i virksomhederne. Og et enkelt forbehold.

1: Det står i loven. Virksomheden skal samarbejde med medarbejderne om sikkerhed og sundhed på arbejdspladsen. Det er ikke til at komme udenom. Vi kunne sådan set godt stoppe her, for det ER en skal-opgave. Men der er flere argumenter – i den blødere afdeling.

2: Sundhed øger produktivitet og arbejdsglæde. Medarbejdere som har det det godt på deres arbejdsplads præsterer bedre. Sundhed indbefatter i den sammenhæng ikke kun fysisk sundhed men også mening i arbejdet, social kapital, og at der ikke er et stressende miljø.

3: Virksomhederne har et etisk ansvar, […]

Sundhed på arbejdspladsen – for og imod.2019-10-22T07:44:31+00:00

Gør du også som du plejer?

I mit fag bruger vi meget tid på, at få mennesker til at ændre vaner. I en god mening naturligvis. Vi ved nemlig, at bevægelse forebygger sygdom og skader, og at bevægelse gør syge mennesker raske eller i det mindste mindre syge. Det vil vi gerne fortælle om til alle dem, som ikke ved det. Og vi vil gerne omvende alle dem, som ikke bevæger sig nok eller for meget eller på den forkerte måde.

Vi støder bare panden mod en mur gang på gang, fordi de mennesker, vi vil hjælpe, ikke gør som vi siger. Vi kalder det compliance, når en patient eller borger, laver de øvelser vi anbefaler dem. Og noncompliance når de ikke gør.

Gør du også som du plejer?2019-02-27T09:30:45+00:00
Go to Top