De små praktiske tricks – sundhedsdesign

Den her stige har fået mig til at bade mere. Jeg bor ved Lillebælt, men tæt på et område med mere havn og mole end strand. Derfor har jeg ikke badet så meget uden for sommerferiesæsonne. Men det gør jeg nu, og det er ikke fordi jeg har været mere viljestærk eller mere beslutsom end jeg plejer. Det er på grund af stigen.

Vores valg er nemlig langt hen ad vejen bestemt af de muligheder der er tilgængelige, og ja, det være begrænsende, men mest synes jeg, vi skal huske, at det er en kæmpe ressource. Der ligger så meget guld og venter i vores omgivelser.

Et studie fra SDU, som blev offentliggjort for nyligt, viser, at kommuner med mange idrætsfaciliteter har flere aktive borgere end andre kommuner. Det er jo næsten […]

De små praktiske tricks – sundhedsdesign2020-09-04T08:51:16+00:00

Tips til at få børn i bevægelse 60 minutter om dagen

Børn skal helst bevæge sig 60 minutter om dagen. Det er de officielle anbefalinger, og de bygger på mange, gode studier. Studier som viser, at der er store sundhedseffekter ved bevægelse.

Det gode ved børn er, at de som udgangspunkt synes, at det er sjovt at bevæge sig. De fleste børn elsker at afprøve, hvor højt de kan hoppe, hvor hurtigt de kan snurre rundt og hvor langt de kan kaste. Men i hverdagen er der mange forhindringer i vejen for bevægelse. Vi har indrettet os mageligt, og det smitter af på børnene.

Mine børn behøver ikke undersøge verden i så høj grad, som jeg gjorde, for de kan se det meste på youtube. Skærme trækker i det hele taget en del opmærksomhed, og skærme er ofte lige med ingen bevægelse. Cykelture […]

Tips til at få børn i bevægelse 60 minutter om dagen2019-10-22T07:47:08+00:00

Få orden i grejet

Komfort og teknik er ikke uden betydning, for vores transportvaner. Det er bare lettere at vælge at cykle, når cyklen kører som en drøm. Det er næsten sommer, og så vil mange rigtig gerne cykle og være ude i det hele taget. Derfor er det nu, at udstyret skal tjekkes efter, så vi får det brugt. Sandsyngvis skal noget smøres og måske skal der skiftes nogle dele.

Cykling er en rigtig god motionsform, som styrker kredsløbet og konditionen. Samtidig er det skånsomt for leddene. Hvis du f.eks. har knæ- eller bækkenproblemer, så er cykling ideelt. Det kan nemlig være svært at få pulsen op i længere tid, hvis man har smerter, men de fleste kan faktisk godt cykle. De 30 minutter, som voksne anbefales at bevæge sig hver dag, er hurtigt […]

Få orden i grejet2019-05-03T10:56:25+00:00
Go to Top