Vi står med et paradoks. Et passivt hverdagsliv og et krops- og sundhedsideal som kræver præcist det modsatte, nemlig masser af timers træning.

Vi skal helst være trænede og fitte, men vi lever i en tid, hvor det letteste er at være passiv. De fleste hverdagsgøremål kan klares via computeren, vi kører i bil (og sidder i kø) som aldrig før. Rigtig mange af os har stillesiddende arbejde.

De kropsidealer som er moderne, kræver mange timers træning. Og sådan er det med trends; det som er svært at opnå, er eftertragtet. Som samfundet er bygget op, er det svært at opnå en trænet krop i et almindeligt hverdagsliv, for et trænet kropsideal kræver at vi bevæger os.

Hvad gør vi?

Løsningen er, at vi begynder at indrette os anderledes. Vi skal indrette vores liv til bevægelse.

Vi kan gøre meget mere ved steder vi færdes og ved vores omgivelser, for indretningen af de steder vi færdes, betyder meget for vores vaner. Vi skal designe byer, infrastruktur og arbejdspladser, så bevægelse bliver let at vælge.

30 minutters moderat motion hver dag, kan godt opnås gennem almindelige hverdagsaktiviteter, og hvis vi gør bevægelse til det lette valg, vil mange flere få mere bevægelse ind i deres liv.

Og ja det er en rigtig god ide at træne dét, der er behov for. Træn din ryg, hvis den gør ondt, træn dit knæ, hvis du har gigt. Træn forebyggende, hvis du har et fysisk krævende job, og gå til en sport du virkelig godt kan lide. Men træning behøver ikke fylde alt.