I de her dage er der klimafolkemøde i min by Middelfart. Masser af boder med bæredygtige løsninger til byggeriet, til aftensmaden, til transport og livet generelt.

Som fysioterapeut er jeg all for bæredygtighed. Det er lige i sundhedens ånd, at fokusere på bæredygtighed i livet, og huske at balancere den energi vi bruger med den energi vi får.

Balancen skal overholdes når det gælder naturen, men også når det gælder os selv. Vi er en del af naturen, selvom vi ofte opfører os som om, naturens love ikke gælder for os.

Netop fordi vi er natur, er bæredygtighed og sundhed hinandens gode venner. Vi kan ikke tåle at overforbruge vores ressourcer, hverken de mentale eller fysiske, i længere tid. Så overopheder vi (for at bruge en kæk klimametafor). Vi går ned med stress, bliver skadede eller bliver syge.

Et bæredygtigt liv her på jorden er altså både et spørgsmål om vores brug af de fælles ressourcer, men også brugen af vores individuelle ressourcer.

Og heldigvis hænger det hele sammen. For de bæredygtige løsninger på klimakrisen, som jo er en fælles opgave, gør os hver enkelt af os sundere. Man kunne nævne:

  • Aktiv transport som cykling er mega klimavenligt og meget sundt.
  • Grøn klimavenlig kost er godt for vores helbred.
  • Bæredygtigt byggeri er ofte også sundt byggeri, fordi indeklimaet er bedre i byggeri af naturlige materialer.
  • En vild natur er rigtig god for vores sundhed. Både den mentale og fysiske sundhed. Det har jeg skrevet om både her og her.

Klimafolkemødet er i dag og i morgen. Læs mere om det her: https://klimafolkemoedet.dk/