Jeg har gennem årene hørt mange gode råd til, hvordan man bedst bliver klar til ferien. At gå hjem den sidste dag og efterlade sig et rent og friskt skrivebord, står som det fineste ideal.

Der er mange, som har det på samme måde med hjemmet, når de skal ud og rejse. Inden ferien skal der slås græs, klippes hæk, vasketøjskurven skal tømmes (okay det er måske meget smart, at der er lidt rent tøj at tage på, når man kommer hjem), vindueskarmene støves af, der skal gås en runde med støvsugeren, og sengene skal redes. Det er stressende nok at skulle pakke til en ferie, så at lægge alt det ekstra arbejde oveni er der ingen grund til.

Man stresser sig selv, fordi man bilder sig ind, at det gør en stor forskel, om man kommer hjem til et rent gulv eller tilbage til et afsprittet skrivebord. Men det gør det ikke.

Der er beskidt og rodet det minut alle kufferterne er hevet ind ad døren og åbnet. Ingen kan se, om gulvet er rent eller ej. Støvet har lagt sig fint i vindueskarmen på de 14 dage man var væk og græsset er kun marginalt kortere, end det ville være, hvis du ikke havde slået det inden ferien.

Det samme gælder skrivebordet. Der er en grund til, at det roder på dit bord. Du er sikkert typen, som trives med rod, eller som i hvert fald ikke trives med et stærkt ordensregelsæt. Du kunne måske godt tænke dig, at du var mere patentlig og ordentlig, men i virkeligheden gider du ikke bruge energien på det, og så roder det altså. Arbejdsmæssigt kan det faktisk være en inspiration at støde på stumper af tidligere opgaver på skrivebordet. Rod vidner om liv og erfaring. Selvfølgelig er det irriterende, hvis man ikke kan finde sine ting, men hvis man ikke har smidt dem ud, så ligger de jo i en af bunkerne.

Brug tiden op til ferien på at afslutte de ting, som SKAL afsluttes. Drop skrivebordet, og glæd dig i stedet over, at du vil føle dig godt hjemme i vante omgivelser, når du kommer tilbage.