Det er ikke af princip men af nød, at jeg laver min egen mysli. Jeg har meget få principper, når det angår mad. Jeg forsøger at spise sundt og fornuftigt uden for meget af det usunde, men jeg har ikke mange regler. Jeg bager selv brød, fordi det smager bedst (og nogle gange gør jeg ikke, fordi der ikke er tid), og så laver jeg min egen mysli til min A38. Og dét med myslien er et princip jeg meget nødig afviger fra. Jeg har ikke kunnet finde en god og sund mysli, med det rigtige knas, i butikkerne, så jeg laver min egen, og den er nem. Målene er cirka – man kan sagtens putte flere kerne i, hvis man synes.

Og så vil jeg gerne give min varmeste anbefaling til gode gamle A38, som er blevet sat lidt i skyggen af skyr. Jeg bryder mig ikke om konsistensen af skyr, og godt nok er der ikke helt så meget protein i A38, men det smager bare SÅ meget bedre. Især den fra Thise.

Opskrift:

1 pose grovvalsede havregryn

1/2 dl. solsikkekerner

1/2 dl. hørfrø

1 dl. hakkede mandler/nødder

Flydende honning og/eller sirup

Fordel posen med havregryn på to almindelige ovnplader med bagepapir på. Derefter fordeles kernerne. Hæld sirup ud over blandingen og rør derefter rundt med en ske. Gentag derefter med honning. Jo mere honning/sirup, jo mere sødt og knasende bliver myslien. Prøv dig frem.

Det smager faktisk bedst, hvis man kun bruger honning, men jeg bruger en blanding af honning og sirup, da flydende honning er forholdsvis dyrt, og der bliver spist ret meget mysli herhjemme. Det er ikke kun mig, som er vild med det.