Det bliver varmere og varmere, og så skal fødderne luftes. Benyt anledningen til at få fat i nogle flade, fodformede sandaler.

Jo – det lyder kedeligt, men det er en rigtig god ide af flere grunde:

1: Tæerne kan godt lide at være spredt ud, og resten af din krop er også glad for at tæerne flyver frit. Dine tæer – især din storetå – er nemlig essentielle for din balance. Hvis storetåen bliver skæv, vil det påvirke din balance.

2: Flade, fodformede sko forebygger, at fødderne bliver ømme og gør ondt. Det er ikke sikkert, at du synes, at det er noget du skal bekymre dig om, og det behøver du heller ikke – hvis du går i flade sko. Men hvis du går i spidse, høje sko hele dit liv, så kan du risikere at få ondt. Og ondt i fødderne er ikke rart. Du bruger nemlig dine fødder hele tiden, og de er derfor svære at aflaste.

3: Fødder der gør ondt eller er kommet til skade er også svære at træne op, fordi genoptræning kræver en vis mængde pause fra de belastende aktiviteter.

4: “Kan man ikke bare gå i bare fødder?”, spørger du så. Jo det kan du, men dine fødder er sikkert vænnet til sko gennem et langt liv, så det er hårdt arbejde for fodens og underbenets muskler at gå i bare fødder. Hvis du vil være barfodet, så start stille ud. Lad være med at starte ud med en 30 kilometers vandretur på bare fødder.

5: Flade sko har endnu en fordel. De grounder dig så du står godt fast på dine fødder. Psykologisk har grounding stor betydning, og nej, flade sko kurerer ikke psykisk sygdom, men det har alligevel betydning for vores følelse af at stå fast i verden, at kunne mærke jordforbindelsen.

Heldigvis er flade sandaler moderne og mange har lettere ved at komme på flad fod om sommeren. Og overvej så lige om ikke du skulle fortsætte på de flade til vinter. It’s hip to wear flats…